Biografie Inna

Biografie Inna

 

Sub numele de scena Inna se ascunde Elena Alexandra Apostoleanu, originara din Mangalia. Cantareata de muzica house si dance s-a nascut pe 16 octombrie 1986 si, cu ajutorul echipei de producatori Play & Win, a reusit sa se situeze pe primele locuri din clasamentele internationale, devenind cea mai cunoscuta cantareata romanca.

Inna a fost atrasa de muzica de mica – la 8 ani a urmat cursuri de canto si a participat in diferite proiecte muzicale, fara a cunoaste succesul. A urmat Liceul Economic din Mangalia, apoi Facultatea de Stiinte Politice din Constanta, iar norocul i-a suras in momentul in care i-a cunoscut pe membrii proiectului Play & Win, in 2007. De aici incepe povestea Innei si drumul catre o cariera pe plan international.

In august 2008, piesa “Hot” a fost lansata de Inna pe postul de radio Vibe FM, dupa cateva luni de inregistrari cu echipa Play & Win. Single-ul a cucerit fanii si clasamentele muzicale atat in tara, cat si in afara granitelor, in tari precum Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Grecia, Belgia si Olanda. Succesul piesei „Hot” a facut ca Inna sa semneze in aprilie 2009 cu labelul Ultra Records din America, prin care compania se angajeaza sa promoveze materialele discografice ale Innei in SUA, Mare Britanie si Canada.

In iunie 2009, Inna castiga primele premii importante din cariera, in cadrul Romanian Music Awards: Best Show, Best Dance, Best New Artist si Border Breaker. De asemenea, „Hot” a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună piesă internatională” în cadrul ceremoniei Premiilor Eska.

Totodata, Inna lanseaza cel de-al doilea single, intitulat „Love”, care cunoaste o ascensiune la fel de rapida in topurile muzicale. Acesta beneficiaza si de un videoclip, la fel ca piesa „Hot”. Succesul obtinut cu aceste piese o determina pe Inna sa organizeze o noua preselectie pentru dansatori, dar si muzicieni dispusi sa o insoteasca in viitoarele concerte.

Single-ul „Deja Vu”, al treilea din cariera Innei, este inregistrat in colaborare cu Bogdan Croitoru. Ambii au folosit pseudonime – Anni si Bob Taylor, pentru a demonstra ca o piesa poate avea succes fara a se sti cine o interpreteaza sau cine a compus-o. Dupa ce „Deja Vu” si-a consolidat pozitia in topuri, artistii si-au dezvaluit identitatea.

Inna a primit două nominalizări la premiile Romanian Top Hits Awards 2009, categoriile fiind „Top 1 Romania” și „Girls – The Best Hit”, ambele pentru piesa „Love”. Desi nu a castigat trofeele, a primit un premiu special din partea juriului. In acelasi timp, popularitatea Innei a crescut in Spania, unde a primit discul de platina pentru hit-ul „Hot”, iar o noua piesa ce urma sa fie inclusa pe viitorul album, intitulata „Nights And Days”, a aparut pe Internet.

Artista, sustinuta de Play & Win, lanseaza hit dupa hit. „Amazing” este numele celui de-al patrulea single. In jurul acestei piese a pornit un scandal, deoarece ii era dedicata initial Ancai Badiu, aflata sub egida Media Pro Music, insa cei de la Play & Win s-au razgandit, considerand ca in interpretarea Ancai „Amazing” nu ar fi devenit un hit. Videoclipul pentru piesa „Amazing” a fost filmat in Portugalia, in regia lui Tom Boxer.

Fanii artistei cresc pe zi ce trece, Inna cucerind prima pozitie din topul ucrainian. Totodata, Inna obtine un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret roman”, iar videoclipul piesei „Amazing” a devenit cel mai difuzat din Romania, hit-ul castigand pozitii si in Olanda.

Inna este premiata drept „Femeia anului 2009” la categoria „Tinere talente în muzică”, în cadrul celei de-a sasea editii a „Galei femeilor de succes”, iar la inceputul anului 2010, piesa „Hot” ocupa prima pozitie in clasamentul Hot Dance Airplay din SUA. Astfel, Inna este prima cantareata din Romania care a reusit o astfel de performanta.

Piesa cu numarul sase, realizata in colaborare cu Play & Win, este intitulata „10 minutes”, iar stilul se apropie mai mult de cel din SUA. Anul 2010 aduce Innei si cinci trofee la Romanian Music Awards: „Best website”, „Cel mai bun artist international”, „Best female”, „Best album” si „Best show”. In cadrul evenimentului, cantareata prezinta si noul sau single, „Sun Is Up”.

Cele mai recente piese ale Innei sunt „Un momento”, „Endless” si „I am the club rocker”, ultima piesa dand numele albumului si se pot auzi in concerte in intreaga lume: Franta, Germania, Spania, Turcia sau Liban sunt cateva dintre tarile care au primit-o cu bratele deschise. Piesa „Sun is Up” s-a clasat pe primele locuri in topurile alcatuite in Bulgaria, Elvetia, Rusia, Marea Britania, Franta sau Italia.

Premiile muzicale Radio Romania Actualitati i-au adus premiul „Artistul Dance al anului”, iar Premiile muzicale Balcanice au recompensat-o cu inca doua distinctii: „Cea mai bună interpretare feminină” si „Cel mai bun cântec românesc” (cu „Sun Is Up”). Premiile MTV Romania 2011 i-au imbogatit palmaresul cu „Best female”, „Cel mai bun site web” si premiul special al revistei OK!.

Inna se pregateste de un turneu in Mexic, urmat de unul in SUA, dar si de albumul cu numarul trei, dorind in continuare sa ramana pe primele locuri in clasamentele din intreaga lume.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading