Nicu Paleru

Unul dintre cei mai indragiti interpreti de muzica de petrecere, Nicu Paleru a mostenit pasiunea pentru muzica de la parintii sai. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta din Pitesti, sectiunea canto-muzica usoara, iar acesta nu a fost decat inceputul pentru o cariera incununata de succes.

Nicu Paleru a urcat prima data pe scena la festivalul “Laleaua de Aur” la Arad si de atunci a devenit o prezenta constanta la petreceri, evenimente si spectacole. A infiintat formatia INEDIT, cu care imparte cateva  hituri precum: "Jura-mi credinta pentru vecie", "Ce-mi pasa fetita mea", "Te blestem". Din motive profesionale insa, decide sa paraseasca formatia si sa se afirme ca solist, sub propriul nume.

Ajunge sa colaboreze cu Irina Loghin, Maria Carneci, Ionut Dolanescu, Benone Sinulescu, Florin Petrescu (Tineret 2000), Nicu Banateanu, Florin Peste, Jean de la Craiova, Cristian Rizescu (Real B). In anul 2000, Nicu Paleru considera ca trebuie sa isi schimbe stilul muzical care l-a consacrat, manelele, si alege sa cante muzica de petrecere, muzica de nunti, botezuri, iar piesa care ii aduce consacrarea pe acest gen de muzica este: "Eu beau vinu' cu borcanu".

Reuseste sa scoata pe piata foarte multe albume de muzica de petrecere: "Eu beau vinu' cu borcanu”, "Vinu' lu' Paleru, "La sprit cu Nicu Paleru , "La nunta cu Nicu si Emilia (impreuna cu Emilia Ghinescu), "Da-i cu spritu' pan-la ziua", "Familia petrecareata" cu Emilia Ghinescu, "Lacrimi de parinti" cu Adriana Antoni. Multe dintre aceste albume au mai multe volume, fiind apreciate si indragite de ascultatorii genului muzical de petrecere.

Artistul a pregatit la inceput de an un cadou special pentru fanii sai, alaturi de colega sa, Emilia Ghinescu, a filmat doua videoclipuri, pentru cele mai apreciate piese – “La multi ani nevasta” si “Ziiii vioara ziiii”. Alaturi de ei participa si dansatorii Ansamblului Profesionist “Doina Oltului” din Slatina. Desi formeaza un cuplu muzical de succes si pe scena, carierele personale sunt pe primul plan, Nicu Paleru reusind sa ajunga in topul preferintelor muzicale ale romanilor.

Video

Telefon Nicu Paleru | Pret Nicu Paleru | Contact Nicu Paleru | Nunta Nicu Paleru | Tarif Nicu Paleru

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading