Viorica si Ionita din Clejani

Povestea Vioricai si lui Ionita din Clejani a inceput cu incursiunea in “lada cu zestre” a cantecelor lautaresti si dorinta de a le impleti cu modernul, pentru a capta atentia si tinerei generatii. Astfel, Clejanii au reusit sa devina una dintre cele mai cautate formatii romanesti, muzica lor fiind apreciata chiar si pe plan international.

La 14 ani, Ionita l-a cunoscut pe Ion Albesteanu, cel care conducea atunci Taraful de la Clejani, pentru concursul Cantarea Romaniei si a ramas impresionat de el. Stefan Karo a fost un alt om care l-a invatat cum sa abordeze muzica: cea care ii va aduce succesul este muzica romaneasca, traditionala, si nu cea apartinand altui popor.

Atras de mirajul Parisului, Ionita din Clejani a cantat la Opera Garnier, la Perpinian, pentru Yehudi Menuhin si a cucerit vedete precum Martin Landau, Gabriel Yared, Osvaldo Golijov, Sally Potter sau Peter Gabriel. In scurt timp, Viorica si Ionita de la Clejani au reusit sa devina o emblema a muzicii balcanice, aducand ritmuri noi celor lautaresti: percutia si basul electric.

Pasiunea cu care Viorica si Ionita de la Clejani canta fiecare piesa le-a adus succes si la nivel international, actorul Johnny Deep fiind unul din fanii lor. Chiar si presa din strainatate ii omagiaza: „Muzica celor mai laudati lautari din Europa este presarata cu romantism, exprima bucuriile si durerile cotidiene cu o fascinanta combinatie de pasiune, virtuozitate si nostalgie. O muzica ce iti atinge sufletul si iti misca picioarele” (The Times).

Mergand pe principiul imbinarii dintre traditionalism si modernism, Viorica si Ionita de la Clejani au lansat trei albume: “Bordeies”, “Dragostea de la Clejani” si “De la Anton Pann la DJ”, care au fost primite cu caldura de public. Piese precum “Dale don Dale”, “Mugurel, mugurelule”, “Lume, lume”, dar si “Tirli dond’ale”, cantata in duet cu fiica lor, au devenit unele dintre cele mai indragite piese.

Video

Biografie / Informatii / Stiri

 Viorica si Ionita din Clejani – concert la Sala Palatului

Celebrii lautari au sustinut un concert de exceptie pe 8 martie, la Sala Palatului din Bucuresti. Purtand numele „Dragostea de la Clejani”, spectacolul a impresionat publicul prin cantecele live, voia buna transmisa de Viorica si Ionita de la Clejani, alaturi de taraful lor si atmosfera de veselie creata pe scena si transmisa catre audienta.

Piese indragite ale muzicii lautaresti precum „Dale don Dale”, „Bordeias”, „Lume, lume”, „Dragostea de la Clejani” au ridicat publicul in picioare. Viorica si Ionita de la Clejani, artisti consacrati si apreciati la nivel mondial, au facut ca Sala Palatului sa rasune pe ritmuri lautaresti.

Telefon Viorica si Ionita din Clejani | Pret Viorica si Ionita din Clejani | Contact Viorica si Ionita din Clejani | Nunta Viorica si Ionita din Clejani | Tarif Viorica si Ionita din Clejani

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading