Viorica Macovei

Viorica Macovei s-a nascut satul Manastirea Humorului, judetul Suceava si primul premiu l-a obtinut la 13 ani, in cadrul concursului ”Doina, doina, cantec dulce” desfasurat in Gura-Humorului, judetul Suceava. Iubirea pentru muzica a descoperit-o inca de mica, asa cum ea insasi povesteste: “Aveam cativa ani cand o insoteam mereu pe sora mea mai mare, care eram membra a ansamblului Cetina din satul natal Manastirea Humorului. Au vazut ca am un firicel de voce si mi-au zis sa vin si eu cand mai cresc”.

Debutul l-a avut la 16 ani, in cadrul emisiunii “O vedeta populara”, iar un an mai tarziu, Viorica Macovei a lansat primul sau album, intitulat “Humoreanca-s”. Materialul discografic contine 18 piese de dragoste, voie buna si joc, realizat la Chisinau impreuna cu orchestra ”Lautarii”, condusa de maestrul Botgros si a fost urmat de albumul ”Mandra-i hora-n Bucovina”, ale carui melodii sunt culese din satul lui Ciprian Porumbescu şi din zona Humorului.

Premiile primite de Viorica Macovei la concursuri demonstreaza inca o data talentul artistei: Cantecele romanilor de pretutindeni“ de la Mehedinţi,  “Trofeul Maria Latareţu” de la Targul Jiu, concursul “Strugurele de aur” de la Jidvei, participare la Cerbul de Aur in 2009.

Vocea frumoasa a facut ca Viorica Macovei sa primeasca oferte de interpretare din partea unor compozitori de muzica usoara ca Ovidiu Komornic, Horia Moculescu sau Ionel Tudor, insa legatura cu muzica populara este prea profunda pentru cantareata. Piese iubite de public precum “Taraneasca”, “Zi-i Ioane cu scripca”, “Batistuta”, “Hora Bucovinenilor”, “La Gaina” au devenit comori de pret de care tanara artista nu se poate desparti asa usor.

Viorica Macovei, care a colaborat cu nume mari a folclorului romanesc, precum Laura Lavric sau Maria Macovei, a pregatit si al treilea album din cariera. Materialul discografic al Vioricai Macovei este intitulat “Lumea-i lume, doru-i dor” si contine piese din folclorul romanesc. Ca si in cazul celorlalte doua albume, inregistrarile au fost realizate alaturi de maestrul Nicolae Botgros si orchestra „Lautarii de la Chisinau”.

Desi tineretea si pofta de viata se regasesc in fiecare piesa a Viorica Macovei, aceasta da dovada de maturitate, de profesionalism si dedicare de fiecare data atunci cand urca pe scena, cand lucreaza la piesele sale sau la fiecare aparitie in public.

Video

Biografie / Informatii / Stiri

Viorica Macovei – gazda Festivalului „Vara, Vara, Primavara”

Viorica Macovei nu este numai o cantareata deosebita, ci si o artista completa, indragista de public. De aceea, Viorica a fost invitata sa prezinte Festivalul „Vara, Vara, Primavara” din Sibiu, ce deschide sezonul festivalurilor de cantece si dansuri populare.

Pe scena festivalului au urcat tineri interpreti, dar si nume consacrate ale folclorului romanesc, Viorica Macovei fiind o gazda extraordinara pentru toti cei prezenti.

 

Viorica Macovei – cea mai frumoasa artista de muzica populara

Tinerele talente isi doresc sa duca mai departe traditia mostenita de la stramosi intr-o lume in care muzica populara este umbrita de alte genuri noi. Artistele consacrate privesc catre cantaretele tinere, printre care si Viorica Macovei, pe care o considera una dintre cele mai frumoase.

Matilda Pascal Cojocarita, Lupu Rednic si Elena Merisoreanu o prefera pe Viorica Macovei, datorita infatisarii frumoase, dar si vocii deosebite. Tanara reuseste sa transmita emotie de cate ori se urca pe scena, prin chipul gingas, dar secundat de o voce puternica.

Viorica Macovei este considerata astfel o prezenta fermecatoare de numele mari ale scenei muzicii populare romanesti si in ea este pusa speranta de a continua acest frumos obicei traditional, al portului si cantecului popular.

Telefon Viorica Macovei | Pret Viorica Macovei | Contact Viorica Macovei | Nunta Viorica Macovei | Tarif Viorica Macovei

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading