Steliana Sima

Steliana Sima este o indragita interpreta de muzica populara si de petrecere, piesele sale inspirate din folclorul romanesc fiind nelipsite de la petreceri de nunta, deoarece artista reuseste sa trasmita emotie si veselie prin versurile sale.

Cntareata s-a nascut in comuna Cilieni, judetul Olt si inca de mica si-a manifestat pasiunea pentru muzica. Steliana Sima a inceput sa participe la concursuri, angajandu-se ulterior la Ansamblul “Doina Oltului” si colaborand in paralel cu Ansamblul “Plaiurile Oltului”. Cariera Stelianei a luat insa avant in momentul cand a cunoscut-o pe Maria Ciobanu, in 1987, care a remarcat-o si i-a propus sa vina la Ansamblul “Ciocarlia”, unde a ajuns la statutul de director.

Printre cele mai iubite cantece ale Stelianei Sima se numara "Am crescut pe langa mine", "Mama,cand iti chemi copilul", "Unde-i satul de-alta data" sau "Ma intreba fiul meu". Acestea sunt preferatele petrecerilor de nunta, evenimentelor sau spectacolelor unde artista este invitata.

Muzica deosebita a Stelianei Sima a fost recompensata in 2007 cu cea mai importanta distinctie din intreaga sa cariera artistica, discul de aur la albumul “Ma intreaba fiul meu”, pentru cele mai bune vanzari.

Repertoriul sau contine cantece ritmice si vesele, artista fiind admirata de romanii de pretutindeni deoarece la fiecare concert de-al sau are grija sa implice si invitatii, sa ofere momente unice prin vocea calda si voie buna pe care o emana. Steliana Sima este cu siguranta o prezenta remarcabila, muzica sa garantand o atmosfera de distractie.

Discografie:

•  "Sase pui de prepelita"
•  "Te las neicuta cu bine"
•  "Mama cand iti chemi copilul"
•  "Lume pentru tine cant"
•  "Ma intreaba fiul meu" - album pentru care Steliana Sima a fost rasplatita de casa de discuri cu care colaboreaza(RBA) cu diploma pentru "Cel mai bine vandut album" - sectiunea folclor.
•  "Marie, draga Marie" Al 6-lea disc din repertoriul artistei care este dedicate doamnei Maria Ciobanu in semn de respect si multumire pentru sustinerea acordata Stelianei Sima.
•  "Da Doamne anii inapoi"
•  "Unde-i satul de alta data?" – Album realizat cu Orchestra Lautarii de la Chisinau, dirijor Nicolae Botgros.

 

Formatii Nunta Bucuresti Formatii Nunta Bucuresti Solisti Cover Solisti Folclor Formatii Nunta

Video

Biografie / Informatii / Stiri

Steliana Sima – remarcata de Maria Ciobanu

Cariera Stelianei Sima a luat avant in momentul in care aceasta a cunoscut-o pe Maria Ciobanu. Marea interpreta a fost impresionata de vocea tinerei si i-a propus sa vina la Ansamblul “Ciocarlia”, unde era disponibil un loc pentru un cantaret din zona Olteniei.

Desi nu i-a placut Bucurestiul si a dorit sa plece, Steliana Sima a ramas alaturi de Ciocarlia, unde a ajuns si director. Cantecele sale, colaborarile de succes si spectacolele memorabile sustinute sunt ceea ce o definesc ca o artista importanta in peisajul muzicii populare romanesti.

Telefon Steliana Sima | Pret Steliana Sima | Contact Steliana Sima | Nunta Steliana Sima | Tarif Steliana Sima

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading