Nelu Ploiesteanu

Crescut intr-o familie de lautari, Nelu Ploiesteanu – numele de scena al lui Ion Dumitrache, duce mai departe talentul mostenit de la tatal sau, dedicandu-se intru totul muzicii lautaresti. A inceput sa cante la acordeon la varsta de 6 ani, abordand apoi si pianul. Pasiunea pentru muzica si iubirea pentru publicul sau transforma fiecare aparitie a maestrului intr-una remarcabila. 

In 1970, Nelu Ploiesteanu s-a mutat la Bucuresti, unde a cantat alaturi de Teatrul Ion Vasilescu, apoi si-a continuat cariera cantand in restaurante ca Bulevard, Caraiman, Doina, Crama Domneasca, Caru cu Bere sau Perla. Primul sau turneu international a avut loc in anul 1979 si a fost doar inceputul pentru multe altele.

In activitatea artistica de pana acum, Nelu Ploiesteanu a lansat peste 30 albume compuse din cantece lautaresti autentice. ”Pe vale ma duc, pe deal ma intorc”, ”Anii mei si tineretea”, ”Zarzarica, zarzarea” sunt doar cateva din cantecele de referinta ale interpretului.

Nelu Ploiesteanu a avut numeroase colaborari, printre cele mai remarcabile numarandu-se cele cu regretatii artisti Serban Iordache si Gheorghe Dinica, actori ce i-au devenit prieteni de suflet artistului. De asemenea, trebuie mentionata si colaborarea cu trupa Vunk, dar si cu Carmen Serban, alaturi de care a lansat in 2010 piesa “Viata la capitala”.

Cel mai recent album semnat Nelu Ploiesteanu este intitulat "Fetele sunt floarea vietii", o colaborare reusita cu fetele de la Etnic. Albumul de muzica lautareasca veche a fost lansat la inceputul lunii decembrie 2011 si a fost primit cu caldura de public. Discul este editat de RBA Records si contine atat piese din foclorul lautaresc, cat si piese noi, special compuse pentru maestrul Nelu Ploiesteanu si cele doua Etnice. Atat trupa Etnic, cat si Nelu Ploiesteanu, se declara impresionati de acest nou proiect muzical inedit, care va incinge cu siguranta atmosfera la orice petrecere.

Video

Biografie / Informatii / Stiri

Nelu Ploiesteanu povesteste despre Sarpele Rosu

Cunoscutul lautar nu are studii muzicale, insa talentul a fost cel care l-a ridicat si l-a adus pe scena localului Sarpele Rosu, o pepiniera de artisti care i-au indragit muzica din prima. Atmosfera ii cerea alte melodii decat pe scena, repertoriul trebuia sa fie unul bogat, pentru a evita repetarea pieselor.

Astfel, Nelu Ploiesteanu are in repertoriu 120 de romante, a lansat aproape 30 de albume, continand 12 sau 13 melodii, fara a se repeta vreuna. Cei care i-au adus celebritatea sunt Dinica si Iordache, impreuna cu care a creat trei albume si de care isi aminteste cu drag.

Cantand la acelasi acordeon Hohner vechi de 37 de ani, Nelu Ploiesteanu a devenit o legenda a muzicii lautaresti, nelipsit din „Sarpele Rosu” si de la chefurile lumii artistice.

Telefon Nelu Ploiesteanu | Pret Nelu Ploiesteanu | Contact Nelu Ploiesteanu | Nunta Nelu Ploiesteanu | Tarif Nelu Ploiesteanu

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading