Mirela Petrean

Mirela Petrean este o artista reprezentativa pentru zona Banatului, iubirea pentru muzica populara, talentul si daruirea pentru public fiind definitorii pentru ascensiunea sa si locul bine meritat printre cantaretii de valoare ai Romaniei.

La ora actuala artista se bucura de o cariera de succes, de numeroase aparitii la radio si TV, insa probabil putini stiu ca drumul parcurs de interpreta nu a fost deloc unul usor. Cariera de cantareata era vazuta destul de prost in acea vreme, iar parintii si profesorii nu erau de acord ca Mirela Petrean sa urmeze acest drum. Cu toate acestea, in iunie 1990, reuseste sa intre ca solista la primul sau ansamblu folcloric, “Doina Lugojului”.

In paralel a absolvit si “Scoala Populară de Arta din Lugoj”, la clasa de canto. Mirela Petrean incepe sa fie cunoscuta odata cu inregistrararea unui cantec pentru Radio Timisoara, in 1993, care a avut loc la Casa de Cultura din Lugoj. Inspirata de Nicoleta Voica, cantareata sa preferata si un model demn de urmat pentru tanara interpreta, Mirela s-a ambitionat pentru a-si urma visul.

Piesa care a lansat-o este “Cine-i om dintr-o bucata”, in anul 2005, urmata de primul album impreuna cu Florin Ionas Generalu’, iar de atunci, cariera sa a luat avant. Succesul Mirelei Petrean se masoara in premiile castigate, in albumele si piesele lansate si in aplauzele si iubirea publicului. Una dintre reusitele sale este premiul pentru cel mai iubit slagar, la Gala Muzicii Populare Romanesti 2011, pentru „Cu ce m-am ales in viata”.

Mirela Petrean a lansat zece albume, printre care se numara “Doamne mult imi place viata”, “Nunta de vis “, in colaborare cu Generalul, “Muzica sufletului nostru”, in colaborare cu Ducu Caraneant, “Esti barbat rafinat”, “Lumea buna-i lumea mea”, toate primite cu caldura de public.

Castigarea acestui premiu important nu a fost decat un imbold pentru ca Mirela Petrean sa mearga mai departe si sa scoata slagare mai frumoase, care sa emotioneze, sa inveseleasca si sa transmita oamenilor pofta de viata a artistei.

Video

Biografie / Informatii / Stiri

Mirela Petrean isi imparte timpul intre studio si nunti

Artista munceste foarte mult la un nou album, cu speranta ca acesta va fi bine primit de public, la fel ca si celelalte, in jur de 10 la numar, la care se adauga compilatiile si duetele cu Lucian Dragan, Tinu Veresezan, Puiu Codreanu sau Nicu Novac.

Intre timp, invitatiile la nunti, petreceri, spectacole sau evenimente nu lipsesc din programul Mirelei Petrean. La nunti, cantareata se imbraca in prima parte a programului in costum popular, apoi se schimba in rochie de seara. In colectia sa se regasesc numeroase costume populare vechi de 150 de ani, mostenite de la bunici. Acestea sunt originala, cusute la lumina lampii, insa sunt greu de pastrat si de curatat.

Desi a cantat multi ani in strainatate, la restaurantele cu specific romanesc,  fie in Germania sau in SUA, Mirela Petrean a ales sa-si intemeieze o familie in Romania, iar traiul de aici i-a fost usor, avand in vedere ca publicul o iubeste extreme de mult. Chiar si in perioada de criza, artista onoreaza in continuare zeci de invitatii la petreceri sau nunti, semn ca piesele sale si glasul frumos al artistei sunt apreciate la fel de mult.

Telefon Mirela Petrean | Pret Mirela Petrean | Contact Mirela Petrean | Nunta Mirela Petrean | Tarif Mirela Petrean

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading