Laura Lavric

Laura Lavric este o interpreta de muzica populara aflata in topul preferintelor publicului. Nascuta pe 20 septembrie 1946, in satul Costisa, comuna Fratautii Noi, judetul Suceava, artista a reusit sa se impuna pe scena muzicii romanesti prin portul popular, vocea frumoasa si piesele pline de ritm si voie buna.

Cantareata a facut tot posibilul sa-si urmeze visul de a canta, descoperit in copilarie, atunci cand urmarea fascinate fanfarele din sat. Primul premiu important din cariera il castiga la Festivalul National al Cooperativelor Mestesugaresti, la Targu-Mures, dupa care urmeaza si participarea la festival national televizat, “Dialog la distanta”, in 1967. Notele de 10 obtinute la festival, la sectiunea folclor, atrag toate privirile asupra Laurei Lavric.

Succesul castigat atrage dupa sine si primul disc, realizat cu George Sarbu din Suceava, alaturi de Ansamblul “Ciprian Porumbescu”. Dupa acesta, Laura Lavric lanseaza numeroase albume: “Zi-i un cantec de pahar”, 1997, “Hai la sarba moldoveni”, 2000 RBA Records, “Dragu-mi-i la veselie”, 2002 RBA Records, “Tare-mi place sa joc”, 2003, “S-o dat o veste asara”, 2005, “Buna vreme, bun gasit”, 2010. Albumele au fost inregistrate fie impreuna cu Orchestra Ciprian Porumbescu din Suceava, fie cu Rapsozii Botosanilor.

O mare parte din cariera si-a petrecut-o la Botosani, alaturi de “Rapsozii Botosanilor”, Laura Lavric cantand cu foc atat melodii din zona folclorica a Moldovei, dar si a Bucovinei. "La batuta mai baieti", ”Sarba din flamanzi”, "Joaca badita cu foc", „Frunza verde simioc”, "Vai de omul cel sarac" sunt piese apreciate si cerute de public la fiecare nunta, petrecere sau eveniment la care Laura Lavric participa.

Video

Biografie / Informatii / Stiri

Laura Lavric povesteste despre Maria Lataretu

Laura Lavric a fost printre apropiatii Mariei Lataretu, o legenda a muzicii populare romanesti, artista fiind alaturi de ea chiar in ultimele sale momente. Cea care a oferit publicului melodii nemuritoare precum „Joaca hora-n poienita”, „Va las cantecele mele”, si-a gasit sfarsitul aproape de scena care i-a devenit o casa departe de casa.

Cantareata Laura Lavric a povestit ca, desi a sfatuit-o sa mearga la doctor, sa manance si sa se odihneasca, marea artista a refuzat. Desi suferea de hipertensiune, Maria Lataretu s-a urcat pe scena si, in scurt timp, la Botosani, si-a petrecut si ultimele clipe.


Identitatea Laurei Lavric sta in costumul popular

Oamenii o asociaza pe Laura Lavric cu costumul popular pe care il poarta la fiecare aparitie televizata, sau la diferite concerte, spectacole, petreceri sau nunti. In cazul in care aceasta nu poarta traditionalul costum, oamenii nu o mai recunosc asa usor.

Numai in momentul in care Laura Lavric incepe sa vorbeasca, atunci si oamenii din jurul ei isi dau seama cine este. Desi cantareata de muzica populara are numeroase albume, nu le mai tine numarul, bucurandu-se doar ca numarul slagarelor il depaseste pe cel al materialelor discografice. 

Telefon Laura Lavric | Pret Laura Lavric | Contact Laura Lavric | Nunta Laura Lavric | Tarif Laura Lavric

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading