Gelu Voicu

Gelu Voicu este un cunoscut interpret de muzica populara din Romania, cu un repertoriu bogat, numeroase aparitii televizate si participari la spectacole, evenimente si petreceri de nunta.

Absolvent al Colegiului Universitar Pedagogic, sectiune Institutori Muzica, Gelu Voica a debutat in cadrul concursului spectacol „Vedete in devenire”, organizat de Radio-Oltenia Craiova, unde obtine premiul I. Devine apoi colaborator al Ansamblului profesionist de cantece si dansuri „Burnasul”, Alexandria, Teleorman.

Experienta artistului este unul dintre atuurile care il recomanda pe Gelu Voicu pentru orice nunta, petrecere sau eveniment deosebit, precum si premiile primite, precum: Premiul I la sectiunea solisti-instrumentisti la Festivalul Concurs National „Pe deal la Teleormanel”, Premiul II la Festivalul Cantecului Romanesc „Maria Lataretu”, Marele Premiu la sectiunea solisti instrumentisti la Festivalul - Concurs National al Interpretilor Cantecului Popular Romanesc „Maria Tanase”, Premiul II la Festivalul National al Cantecului si Dansului Popular „Mamaia”.

In 2004 apare primul album semnat Gelu Voicu, intitulat “Pe dealul din Teleorman”, care cuprinde 16 piese de folclor autentice. Tot atunci infiinteaza grupul vocal-instrumental “Doruletul”, care isi schimba denumirea taraful “Lautarii din Teleorman” in 2007. Urmatorul sau album “Nunta ca pa’ Teleorman”, poveste pe versuri momentele importante ale nuntii de la tara.

Carisma lui Gelu Voicu l-a adus in fata telespectatorilor, incepand noi proiecte muzicale in cadrul mai multor televiziuni. In cadrul acestor emisiuni, artistul isi expune cantecele populare autentice, interpretate la cela mai vechi instrumente, dar si vocal.

Video

Biografie / Informatii / Stiri

Gelu Voicu – Premiul pentru Arta Populara

Gelu Voicu este unul dintre cei mai apreciati artisti de muzica populara din Romania, drept dovada a primit, in cadrul Galei Premiilor Vip, Premiul pentru Arta Populara.

Interpretul si-a luat angajamentul de a duce mai departe traditia si obiceiurile populare din zona Munteniei, dorind ca generatiile din urma sa nu piarda frumusetea cantecului popular si traditiile stramosesti. In acest sens, Gelu Voicu s-a implicat in organizarea celei de-a 42-a editii a Festivalului de muzica populara intitulat „Pe deal la Teleormanel”. Festivalul a avut loc in Alexandria, editia fiind dedicata memoriei lui Liviu Vasilica. 

Telefon Gelu Voicu | Pret Gelu Voicu | Contact Gelu Voicu | Nunta Gelu Voicu | Tarif Gelu Voicu

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading