Elena Merisoreanu

Nascuta pe 5 noiembrie 1984 in satul Paroseni, orasul Vulcan, din judetul Hunedoara, Elena Merisoreanu a fost fascinata de muzica populara inca de mica.  La varsta de 4 ani asculta cu placere la radio pe Maria Tanase sau Lucretia Ciobanu, iar la 16 ani deja castiga concursul pentru un post in Ansamblul “Ciocarlia”, desi nu avea varsta pentru a fi admisa.

Ambitia si perseverenta au ajutat-o pe Elena Merisoreanu sa-si continue cariera, desi nu mai erau locuri libere in Ansamblul “Ciocarlia”. Ea s-a inscris la alt concurs pentru un post la “Rapsodia romana”, pe care l-a castigat si alaturi de care a ramas timp de 35 de ani. A cantat alaturi de nume mari precum Petre Geambasu sau Dida Dragan si a reusit sa devina una dintre cantaretele de baza ale ansamblului.

Ca orice artist la inceput de cariera, Elena Merisoreanu si-a cules piesele de la sate, unde civilizatia inca nu patrunsese pentru a intina valorile. Pe masura ce s-a dezvoltat pe plan profesional, cantareata a a preferat sa preia piese vechi, instrumentale, pe care sa puna texte, reunind astfel intr-un repertoriu bogat piese de instrainare, de familie si de dragoste, cu care a reusit sa incante publicul.

Elena Merisoreanu a participat la numeroase turnee in strainatate, in tari exotice ca Maroc, Tunisia sau Algeria, unde frumusetea sa a fost admirata. Tot in acea perioada a legat prietenii puternice cu Angela Moldovan si Irina Loghin, reusind sa se remarce printre numele mari ale folclorului romanesc.

Implinita atat pe plan profesional, cat si pe cel personal – artista are o familie numeroase, fiind inconjurata mereu de nepoti, Elena Merisoreanu considera ca cel mai frumos cadou pe care l-a primit sunt aplauzele publicului. De aceea, interpreta isi pune sufletul in fiecare melodie pe care o canta, pentru a fi sigura ca va smulge mereu ropote de aplauze.

Video

Telefon Elena Merisoreanu | Pret Elena Merisoreanu | Contact Elena Merisoreanu | Nunta Elena Merisoreanu | Tarif Elena Merisoreanu

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading