Daniela Condurache

Daniela Condurache atinge sufletele oamenilor prin muzica ei, izvorata de pe plaiurile frumoase ale nordului Moldovei. Nascuta in localitatea Stancesti, judetul Botosani, interpreta de muzica populara isi reprezinta cu mandrie zona natala si duce mai departe traditiile si obiceiurile invatate.

Artista si-a petrecut copilaria intr-un loc in care arta era la loc de cinste, aproape de Ipotesti, satul lui Mihai Eminescu. Daniela Condurache si-a dorit ca portul popular si versurile frumoase, alaturi de dulcele grai moldovenesc, sa bucure publicul si sa ii insufle dragostea pentru folclor.

Desi familia sa era modesta, Daniela Condurache a invatat o lectie de pret: pretuirea lucrurilor cu adevarat importante din viata. De la 3 ani stia ca vrea sa se faca artista, iar la 5 ani mama sa o ducea de doua ori pe saptamana la prescolara la Scoala de Muzica din Botosani. La serbarile rurale si la scoala de muzica, artista era prima la toate concursurile, incantand juriul cu talentul sau, mostenit de la parinti.

Prima aparitie televizata a Danielei Condurache a fost in 1975, cand a luat premiul la concursul “Maria Tanase”. Desi competitia era acerba, cantareata a iesit in evidenta si a impresionat, lucru ce i-a adus trofeul. La concurs era invitata de onoare si Irina Loghin, care i-a devenit mai tarziu o prietena foarte apropiata.

Cetatean de onoare al comunei Mihai Eminescu, Daniela Condurache a cantat alaturi de Orchestra Populara “Rapsozii Botosanilor” si de Ansamblul Folcloric al Ministerului Administratiei si Internelor. In cadrul acestei institutii a fost avansata in grad, devenind agent-sef principal, insa cariera sa muzicala a ramas mereu pe primul loc, Daniela Condurache ajungand printre cele mai apreciate artiste.

Video

Telefon Daniela Condurache | Pret Daniela Condurache | Contact Daniela Condurache | Nunta Daniela Condurache | Tarif Daniela Condurache

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading