Aurel Tamas

Cantecul ardelenesc este reprezentat cu mandrie de Aurel Tamas, unul dintre cei mai iubiti artisti de muzica populara din Romania. Experienta cantaretului, portofoliul incarcat cu premii, invitatii la spectacole si concerte, aparitii televizate si zeci de piese indragite, sunt cateva dintre atuurile ce il recomanda pe interpret.

Nascut pe 16 aprilie 1961, in Borsa, judetul Cluj, Aurel Tamas a invatat sa cante la acordeon la 10 ani, mergand cu pasi sigur spre o cariera in domeniul muzical. In timpul liceului se remarca in ipostaza de instrumentist si dirijor, iar anul 1994 isi lanseaza primul album de muzica populara, in colaborare cu maestrul Dumitru Farcas.

Publicul roman din Statele Unite ale Americii il primesc cu bratele deschise, iar dupa un asemenea turneu de anvergura, succesul nu se lasa asteptat. In 1995, Aurel Tamas participa la Cerbul de Aur si devine un invitat nelipsit din platourile de televiziune, concertele si spectacolele importante. Totodata, lanseaza si doua albume de muzica usoara, compozitii propriu, in colaborare cu Sandy Deac, respectiv Jimmy Lako.

Piesele "Caravana", "Balada saracului", "Viata trecatoare","Doamne ce frumoasa", "Cantec pentru mama", "Mama", "Toate-n lume trec si vin", preferate de public, pot fi regasite pe numeroasele albume lansate de Aurel Tamas: „Trup de vant” (1999), „Am o patima si-un dor” (2001), „Ce-o avea lumea cu mine”, „De acasa cand am plecat”, „Noapte Buna Mama!”, „Colinde II” (2003), „Furtuni de vise” (2005).

Pentru albumele „Trup si suflet” si „Furtuni de vise”, Aurel Tamas a primit discul de platina, fiind recompensat totodata cu premiul la sectiunea folclor, la Gala Premiilor VIP din 2007. Cel mai distins premiu ramane in continuare pentru artist ropotele de aplauzele pe care le smulge publicului de fiecare data cand este invitat fie la o petrecere de nunta, la un eveniment privat sau spectacol.

Video

Telefon Aurel Tamas | Pret Aurel Tamas | Contact Aurel Tamas | Nunta Aurel Tamas | Tarif Aurel Tamas

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading