Etnic si Nelu Ploiesteanu lanseaza album de muzica lautareasca veche

Etnic si Nelu Ploiesteanu lanseaza album de muzica lautareasca veche

 

Maestrul muzicii lautaresti, Nelu Ploiesteanu, si trupa Etnic, cea mai longeviva trupa etno de fete, lanseaza albumul de muzica lautareasca veche „Fetele sunt floarea vietii”. Discul este editat de RBA Records si aduce publicului piese din folclorul lautaresc, dar si piese noi, compuse special pentru Nelu Ploiesteanu si fetele de la Etnic.

Ideea colaborarii dintre Nelu Ploiesteanu si trupa Etnic a aparut atunci cand artistii s-au intalnit in cadrul unui concert si, desi aveau programe individuale, au cantat impreuna, iar rezultatul i-a incantat pe cei prezenti. Urmatorul pas a fost inregistrarea noului album pentru iubitorii de muzica lautareasca, pentru care Nelu Ploiesteanu si Etnic au facut un duet de exceptie.

“Noi il apreciem foarte mult pe nea’ Nelu Ploiesteanu atat ca artist cat si ca persoana in viata de zi cu zi si ii multumim managerului nostru Radu Baron ca a facut posibila aceasta colaborare. Suntem foarte incantate si ne dorim ca aceste piese sa ajunga la sufletele ascultatorilor”, au declarat fetele de la Etnic.

„A fost o colaborare extraordinar de frumoasa si placuta cu casa de discuri a domnului Radu Baron, un impresar care stie sa lucreze foarte bine cu artistii. Fetele de la Etnic chiar m-au impresionat, sunt mandru ca am incercat sa fac si asa ceva. Este primul meu album cu doua tinere frumoase care au si voce si care contine si piese create special pentru noi. Pe album veti gasi imprimata si o piesa intitulata Are tata doua fete, bineinteles compusa special pentru mine si cele doua Etnice, pe care sunt mandru sa le consider fetele mele. Cred ca acest proiect este un inceput de colaborare promitator” a adaugat Nelu Ploiesteanu.

Pe album se regasesc piese precum “Femeia care-i frumoasa”, “Pe ulita armeneasca”, “La Bolintinul din vale”, „Fetele-mi sunt floarea vietii”, Nelu Ploiesteanu si trupa Etnic dorind sa readuca in atentia publicului muzica lautareasca veche.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Loading